ÁSZF | KAPCSOLAT
A NAP IDÉZETE

Amikor az emberek azt tehetik, amit akarnak, általában egymást utánozzák.

/ Eric Hoffer /

 

 


 

 

KÖSZÖNTJÜK AZ EZOTÉRIA EGYIK LEGELEGÁNSABB HONLAPJÁN!

Ez a weboldal Önért létezik, és újul meg minden nap. Célja, hogy Ön megtalálja itt a válaszait, gondolatokat ébresszen Önben, és olyan tettekre motiválja, melyek által jobb és teljesebb élete lesz Önnek, szeretteinek, környezetének, és akár másoknak.

MINDEN NAPRA EGY GONDOLAT VAGY TÖRTÉNET

Egy kis indiai faluban élt egyszer egy ájtatos takács. Egész nap Isten nevét mondogatta, és mindenki megbízott benne. Amikor már legendo ruhát szott, eladta oket a piacon. Ha valaki egy ruhadarab ára felol érdeklodött, ekképp válaszolt neki:
- Ráma akarata szerint a fonal ára harmincöt cent, a munka tíz cent, a haszon pedig Ráma akarata szerint négy cent. A ruha tehát Ráma akarata szerint negyvenkilenc cent.
Az emberek annyira bíztak az emberben, hogy sohasem alkudoztak vele. Kifizették amit az ember kért, és vitték a ruhát.
A takácsnak az volt a szokása, hogy éjjelente a falu templomába ment, hogy ismételgesse és énekelve dicsoítse Isten nevét. Egyszer, késo éjjel, miközben ott énekelt, rablók serege rohant rá. Szükségük volt valakire, hogy vigye a lopott holmijukat, ezért így szóltak:
- Gyere velünk!
A takács félénken velük tartott, fején a lopott holmival. A rendorség azonban hamarosan uzobe vette oket és a rablók elfutottak. A takács is velük futott, de mivel már öreg volt, a rendorök hamar utólérték, és mert nála voltak a lopott dolgok, orizetbe vették, és börtönbe vetették.
Másnap reggel bíró elé állították és rablással vádolták. Amikor a bíró megkérdezte tole, hogy mit tud mentségéül felhozni, az ember ezt mondta:
- Bíró úr, Ráma akarata szerint tegnap este befejeztem a vacsorámat, és Ráma akarata szerint átmentem a templomba, hogy ott dicsoítsem a nevét. Akkor hirtelen, Ráma akarata szerint, rablók törtek be, és Ráma akarata szerint azt mondták, hogy cipeljem a rablott dolgaikat. Akkora terhet raktak a fejemre, hogy amikor Ráma akarata szerint a rendorség üldözött bennünket, engem könnyedén elkaptak. Azután Ráma akarata szerint, letartóztattak, és börtönbe vetettek. És ma reggel itt állok Ön elott, Ráma akarata szerint.
A bíró szt mondta a rendoröknek:
- Engedjétek el ezt az embert. Nyilvánvalóan bolond.
Amikor hazaért, és megkérdezték tole, hogy mi történt, az ájtatos takács ezt mondta:
- Ráma akarata szerint letartóztattak, és bíró elé állítottak. És Ráma akarata szerint felmentettek.

 

18 ok, amiért a muszlim hívõ böjtöl

 1. A böjt legfontosabb része és célja, hogy a hívõ közelebb kerüljön Allahhoz, s kérje az Õ kegyét és bocsánatát a rossz tetteiért.
 2. Éhség-és szomjúságérzetet teremtve engedelmeskedik Allahnak, "megméri" a hitét, erõsíti magát.
 3. Allah kegyeire koncentrálunk; az embert megelégedés tölti el a nap végén, mikor eszik az ételbõl és iszik az innivalóból, jobban meg tudja ezáltal a kis várakozás által becsülni Allah legnagyobb kegyét: hogy enni és inni ad az embernek.
 4. A böjt közelebb visz minket kevésbé szerencsés társainkhoz, akik ezeket a szenvedéseket nemcsak évente egyszer élik át. Segít megérteni mások szenvedését, és ezzel arra ösztönöz, hogy segítsünk rajtuk most és az év más napjain is és igyekezzünk változtatni a helyzetükön.
 5. A böjt és az egész napi kitartás akaraterõt ad nekünk, és ezáltal segít elviselni, ha az életben máskor szükség van kitartásra és akaraterõre.
 6. Ugyanígy a böjt bátorságot és erõt ad, segít, hogy ne csak elviseljük a nehéz élethelyzeteket, hanem hogy változtassunk rajtuk. Felvértezi a koncentrációval és felfedi elõtte rejtett tartalékait.
 7. A böjt ugyancsak megtanít az Allahban való hitre és tudatosítja bennünk, hogy Õrá számítsunk, ha szenvedünk. Megmutatja, hogy minden nehéz helyzetnek vége lesz.
 8. Türelemre tanítja az embert. Sokan úgy érzik, a böjtös napok sosem érnek véget, hanem egyszer csak vége lesz. Az élet is ilyen.
 9. A böjt alatt megpróbáljuk legyõzni a haragunkat és egy jobb embert próbálunk faragni magunkból. Az éhség és a szomjúság vágyának a legyõzésével egyben próbálunk megszabadulni mindentõl, ami rossz bennünk, rossz vágyaktól, kívánságtól.
 10. Toleranciára tanít minket; sok embert az éhség és a szomjúság idegessé és türelmetlenné teszi. A böjt megtanít csendben elviselni a nehézségeket, amik minket érnek.
 11. A böjt lágyítja a jellemet és megtisztítja a személyiséget a negatív dolgoktól.
 12. Az éhség és a szomjúság érzete a két legfontosabb érzés, és ha az ember sokáig éhes vagy szomjas, kiszolgáltatott lesz és akkor érzi igazán, milyen kicsi is õ!
 13. A böjt megbocsátóbbá teszi az embert; mivel ebben a hónapban õ maga is Allah bocsánatáért fohászkodik, könnyebben megért másokat.
 14. Pontosságra neveli a hívõt, mert böjt alatt alkalmazkodnia kell egy szigorú napirendhez.
 15. Segít a hívõnek legyõznie az esetleges falánkságot.
 16. Mentális, spirituális és fizikális önfegyelemre tanít.
 17. Egyfajta szellemi forradalmat idéz elõ az emberben, azáltal, hogy megmutatja a benne lévõ képességet a változtatásra és önmaga legyõzésére.
 18. Megtisztítja a testet a méreganyagoktól, élesíti az elmét.

http://www.geocities.com/iamnoora2002/okok.html

HOROSZKÓPOK
Heti - Havi - Éves